Zavolejme si

Polatis

14. května 2020

Blog
Systémová řešení
Datová centra
Polatis
img-1

Managujte svůj LAB nebo DATACENTRUM bez fyzického kontaktu

Plně optické switchování umožňuje rychlou rekonfiguraci systémových zdrojů pro zvýšení efektivity v test labech a urychlení testovacích cyklů

ISP poskytovatelé a operátoři datových center musí důkladně testovat nové vybavení a služby před jejich integrací do stávající infrastruktury, aby byla zajištěná spolehlivost a správný chod.

Dále jsou nuceni testovat toto vybavení v různých praktických zapojeních s dalšími zařízeními, aby zajistili kvalitu služeb, bezpečnost a minimalizaci výpadků.

S rostoucími nároky na infrastrukturu se síťová laboratoř stává více komplexnější a dražší. Při používání tradiční Layer 2/3 infrastruktury k realizaci testovacího prostředí se s každým přechodem na vyšší rychlost, nebo se změnou formátu, rapidně zvyšují nároky i náklady na testovací vybavení.

Plně optické switchování poskytuje transparentní, uživatelsky konfigurovatelnou fyzickou vrstvu, nezávislou na přenosovém formátu a bitové rychlosti. V době, kdy rychlost a flexibilita jsou na prvním místě, optické switchování umožňuje zákazníkům testovací topologii rekonfigurovat v řádu sekund namísto hodin či dní.

Rozhovor z #ECOC2019 s Nickem Parsonsem, SVP Engineering & Technology HUBER+SUHNER, kde můžeme slyšet o portfoliu optických switchů Polatis, které se stále více používá k automatizaci optického připojení v sítích.

Odolná strategie napájení je rozhodující pro udržení dostupnosti připojení. Nick vysvětluje, jak lze zaručit provozní spolehlivost díky uvolnění nové integrované možnosti zálohování baterie pro optické switche Polatis.

Podívejte se na video a dozvíte se více.

Řešení

Používání plně optického switchování v test labech přináší neuvěřitelnou flexibilitu a velké úspory:

Snížené provozní náklady

Díky možnosti přepojovat libovolné porty mezi sebou, stačí zařízení jednou připojit do optického switche a testy lze okamžitě konfigurovat, což vede k úspoře cca 75% času s přepojováním. Testy lze konfigurovat a provádět na dálku, což výrazně snižuje náklady na práci a výdaje na cesty.

Snížené pořizovací náklady

Drahé testovací a síťové vybavení může být využito pro více testů zároveň, díky čemuž je možné obsloužit více testů menším počtem zařízení.

Zvýšení přesnosti a rychlosti reakce

Plně optické spoje jsou plně transparentní bez zpracovávaní paketů, takže testy jsou prováděny s vysokým stupněm přesnosti a opakovatelnosti. Navíc lze simulovat síťové topologie na vyžádání zákazníka tak, aby byly případné problémy rychle identifikovány a vyřešeny.

Future proof

Plně optické switche jsou transparentní pro vlnovou délku, směr, protokol a bitovou rychlost a díky tomu lze switch použít pro jakýkoliv optický signál i pro rychlosti 400 Gb/s a více.

Souhrn

S vývojem sítí a datových center rostou nároky na komplexitu a rychlosti testovaných struktur. Plně optické switchování může výrazně zjednodušit konfiguraci pokročilých testovacích topologií a zásadně ovlivnit chod laboratoře. HUBER+SUHNER POLATIS má optimální řešení pro toto využití.